Prijswinnaar dierenhulpverlener van het jaar, start Kerstactie voor zwerfkatten

Gepost op door in de categorie Nieuws

Onlangs mocht Marya Dekker, uit handen van stichting Dierenlot, de tweede prijs in ontvangst nemen bij de verkiezing van Dierenhulpverlener van het Jaar 2019. Deze prijs staat voor het vele werk dat Dekker doet voor kansloze katten. Al bijna twintig jaar is de Velsen-Noordse bezig met het castreren van verwilderde zwerfkatten, en met de opvang van onplaatsbare katten die nergens terecht kunnen omdat ze onzindelijk zijn, agressief of juist erg schuw.

 

 

In 2004 richtte Dekker de Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden op, omdat er veel leed was onder de vele zwerfkatten in dit gebied. Alle zwervers werden gecastreerd, en de katten die meer zorg nodig hadden, konden terecht in de opvang in Velsen-Noord. In de afgelopen jaren heeft Dekker met haar team vrijwilligers honderden katten en kittens gered. Nog dagelijks worden 150 kansloze katten door de stichting verzorgd.

 

Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden is een vrijwilligersorganisatie die afhankelijk is van donaties. Toch weet Dekker het hoofd boven water te houden. Geen sinecure, want met name de medische kosten zijn enorm. Iedere nieuwe zwerfkat kost direct al 160 euro. Maar ook de dagelijkse verzorging kost veel geld en de opvang en de schuilhokken in de haven hebben geregeld onderhoud nodig.

 

Daarom houdt de organisatie  een 50% actie; tussen 15 december en 15 januari wordt iedere donatie met de helft verhoogd door een aantal sponsors. Dus van een gift van 20 euro wordt 30 euro gemaakt en 100 euro wordt ineens 150 euro! De enigste voorwaarde is dat bij de donatie staat vermeld dat het om de 50% of Kerstactie gaat. Helpt u mee? Uw bijdrage is meer dan welkom op Iban NL85INGB0004761772 tnv St. Zwerfkatten IJmuiden ovv Kerstactie of 50%

Geschreven door:

Marya Dekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *