Geplaatste katten

Op deze pagina kunt u lezen welke katten er geplaatst zijn. Als we een bericht krijgen hoe het nu met ze gaat, wordt dat hier ook geplaatst.

Saar

Ook onze mooie lapjespoes Saar is vertrokken naar een nieuw adres. Saar was kort daarvoor bij ons in de opvang terecht gekomen nadat de oude eigenaar, een kennis van ons, haar niet mee mocht nemen naar zijn nieuwe woonadres. We wisten dat Saar, die supermakkelijk is, niet lang bij ons zou blijven. En inderdaad, ze mocht binnen no-time weer verhuizen. Zowel Saar als het nieuwe baasje zijn dolblij met elkaar. Heerlijk als een adoptie goed uitpakt!

 
 
 Update 7-10-2019
 

Sid

Bij sommige katten gaan wij na de plaatsing op huisbezoek om te kijken hoe het gaat. Vooral de katten met een rugzakje willen wij graag nog een tijdje volgen om te kijken of alles goed gaat en tips te kunnen geven.

Ook Sid is een kat met een rugzakje. Hij werd als zwerfkat gevangen en verstopte zich in de opvang. Hij liet niemand in de buurt komen. Na een jaar socialisatie was Sid veranderd in een maatje: wil graag bij je in de buurt zijn, naast je of op schoot, heel veel knuffelen en wilt graag met je spelen of gaat zelf spelen. Een hele verandering!

Afgelopen december is hij geplaatst en dat vonden we allemaal erg spannend. Vooral de eerste week was voor het baasje en ons best wel spannend want Sid bleef onder de bank liggen. Hij vertoonde dus hetzelfde gedrag als toen hij net in de opvang was. Na een week durfde hij het aan om onder de bank vandaan te komen, tot ieders opluchting. Sindsdien gaat het steeds beter en krijgen we regelmatig leuke foto’s van hem.

Vandaag was het tijd voor een huisbezoek. Meestal doet Marya dit, maar in het geval van Sid deed Lenneke dit, de vrijwilliger van socialisatie die ruim een jaar met Sid bezig is geweest om hem zo ver te krijgen dat hij geplaats kon worden. Ook heeft zij het meeste contact met het baasje van Sid om haar en Sid te begeleiden. 

Nadat Sid al een paar keer vreemd had gekeken toen ze binnenkwam en haar uitgebreid had besnuffeld was daar het bekende piep-miauwtje van Sid, het leek erop dat hij haar herkend had en hij liet zich volop aaien zoals Sid dat kan: helemaal met zijn hoofd naar beneden en vooral zijn oor kriebelen. Ondertussen werden er ervaringen uitgewisseld en tips gegeven. Het blijkt dat Sid een heel gevoelige kat is en snel oppikt als iets anders is en daarvan in de stress schiet, bijvoorbeeld toen zijn baasje ziek was. Als alles weer goed is en Sid zich beter voelt komt de stress eruit in de vorm van plukken haar eruit trekken. Dit zal een aandachtspuntje blijven. Maar het belangrijkste is dat Sid het maatje is geworden die we in de opvang al zagen, hij heel tevreden is en zijn baasje erg blij met hem is.

Sid liet zich door Lenneke ook uitgebreid op zijn buik aaien, iets wat hij in de opvang of bij zijn nieuwe baasje nog niet eerder had gedaan! Hij had dus nog steeds alle vertrouwen in ons. Hij liet ook nog even zien dat hij bij Lenneke niet op schoot springt (wij dachten dat hij dat niet kon tot we hoorden dat hij dat bij een andere vrijwilliger dat wel deed, de boef!) maar opgetild wilt worden. Hij wist dus precies wie er bij hem was.

We zullen Sidje en zijn baasje nog een tijdje volgen en ondersteunen waar dat nodig is, maar hebben er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen!

Update 22-2-2019


Noxxi

Lieve dames van de zwerfkattenopvang, 

Hierbij een berichtje van Noxxi! Ik ben nu alweer een maand bij jullie weg en bij mijn nieuwe vriendjes. Na een hele lange autorit (wel 45 minuten miauwen) kwam ik aan. Ik vond een mooi rustig plekje op de stoel onder tafel. Van daaruit kon ik mijn nieuwe huis en nieuwe vriendjes eens goed bekijken. Het aaien vond ik meteen al heel fijn. En voor kattensnoepjes kwam ik al na een uurtje de stoel af. Eten is sowieso mijn hobby. Overal waar eten is ren ik naartoe. Op tafel, op het aanrecht. Ook het bakje chips was niet veilig voor mij. Maar mijn baasjes hebben me uitgelegd dat dat niet de bedoeling is en dat begrijp ik al wel een beetje. Als ik één keer per dag wat natvoer krijg, dan gaat het wel. Maar ik blijf een ‘alleseter’😊Ik krijg gelukkig een heleboel beweging. Ik ben dol op spelen. Mijn kinderbaasjes hebben speellinten voor mij geknutseld en daar ren ik graag achteraan. Schaduwen op de muur zijn erg grappig. Maar ook ’s nachts in mijn eentje vermaak ik me. Met de kerstboom of lego. Ook kijk ik heel graag vanuit de verschillende ramen naar buiten. De voedertafel met vogeltjes is favoriet. Ook voorbijlopende honden of andere katten. Ik ben alvast aan het bedenken wat ik straks buiten ga doen. Over 2 weken mag ik naar buiten. Daar heb ik heel veel zin in. Maar voor nu vermaak ik me binnen nog prima. Als er maar veel gezelligheid om me heen is. Samen televisie kijken op de bank is trouwens ook leuk. Mijn favoriete programma’s zijn natuurfilms maar tekenfilmpjes zijn ook prima.Ik mis jullie nog wel een beetje maar gelukkig ben ik in mijn nieuwe huis heel blij. Groetjes aan al mijn vriendjes!   

 

    

Update 14-1-2019


Stella

Eind september heeft vrijwilligster Tamara Stella en Bas mee naar huis genomen. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen was Bas zo ziek geworden dat inslapen de enige optie was. Hij heeft veel te kort van zijn nieuwe huisje kunnen genieten, maar heeft dit wel volop gedaan!

Toch wilden we graag Stella zien na al die verhalen, filmpjes en foto’s die we hebben gekregen. Stella zat in de opvang bijna altijd op de kasten of op de kennels en aaien mocht voorzichtig nadat ze je uitgebreid had besnuffeld. Tamara heeft er rekening mee gehouden dat Stella graag hoog zit en een hoge krabpaal aangeschaft en alle kasten bovenop leeg gemaakt voor Stella. 
Nu gebeurt het vaker dat katten in huis heel ander gedrag vertonen dan in de opvang, dus ook Stella. Nadat ze eerst in haar nieuwe huis een half uurtje onder de kast heeft gelegen is ze het huis gaan verkennen. In de 2 maanden dat ze er woont heeft ze nog niet op een kast gezeten en ook de hoge krabpaal laat ze links liggen. Haar favoriete plek is op de bank waar ze heerlijk ontspannen op ligt. Ook haar voorzichtigheid naar andere mensen is een stuk minder. ’s Avonds zit ze met Tamara op de galerij en miauwt ze luidkeels voor de deur van de buurvrouw tot deze open doet. Hoe netjes Stella in haar eigen huis is, hoe ondeugend ze bij de buurvrouw is waar ze ook op het aanrecht springt. En ze wilt veel geaaid worden, heel veel.

 

Update 10-01-2019


Lido

Hoi allemaal! Ik vond het leuk om met jullie te delen hoe blij ik met dit mannetje ben en hoe goed het gaat. Terrie (lido) is hier helemaal op zn plekje 

Update 11-12-2018


Vrouwtje Piep

Vrouwtje Piep (vooraan) is kort geleden naar haar nieuwe baasjes verhuisd. Vandaag kregen we dit bericht: “Gaat heel goed hier. Vrouwtje Piep heeft al snel haar draai gevonden. Van de week kwam ze ‘s nachts zelfs boven op bed. Ben zo trots op haar. Nu liggen we gedrieën op de bank” Ook met de 2 katten onderling gaat het goed. Vrouwtje Piep heeft al een kleine wasbeurt gekregen van Binkie.

Update: 1-12-2018


Willow

Op zoek naar een leuke en lieve kat werden wij door ons kennisje Karen getipt over de Stichting Zwerfkatten IJmuiden waarvan zij zelf ook twee katten heeft geadopteerd. Toen wij het filmpje van Willow zagen waren wij gelijk verkocht. Het zag er erg leuk uit en hij leek wel een tweelingbroer van onze kater Streep die bij ons ooit in een ver verleden geboren was. De Stichting is een fantastisch initiatief en bij ons bezoek verliep de kennismaking heel voorspoedig, Carina moest wel even een traantje wegpinken toen ze hem zag.
Gelukkig werden wij uitverkoren om Willow op 7 november op te mogen halen en hij is nu dus al een paar weken bij ons. Het gaat fantastisch met hem, hij heeft het hele huis ondertussen verkend en voelt zich helemaal thuis. Sinds een paar dagen gaat hij ook naar buiten en hij heeft zijn territorium al aardig onder controle. Hij houd van zijn rust op zijn tijd, eet graag en vind het allemaal lekker. Wij hopen dat Willow nog lang van ons en wij van hem mogen genieten.

Update: 1-12-2018

 


Mefisto

Kennen jullie Mefisto nog? De kitten die samen met zijn moeder, broer en 2 zussen afgelopen zomer bij ons kwam? Alle kittens hadden last van niesziekte en bij Mefisto was dit hardnekkig. Na een krabbel van een andere kat was zijn oog zo beschadigd dat het het beste was deze eruit te halen. De tijd na de operatie was hij bij Marya in huis en Mefisto veranderde heel snel in een gezellige kat die graag bij je kwam!

Nu heeft hij een eigen huisje en een nieuwe naam: Wout. We kregen deze foto van zijn nieuwe baasjes, wat een knapperd! Voor ons blijft hij onze stoere piraat met hanekam.

Update 16-11-2018


Ravel

Soms gaan we bij geplaatste katten op huisbezoek. Omdat we nieuwsgierig zijn hoe ze zich in hun nieuwe omgeving gedragen, om nog wat advies te geven of gewoon zomaar, omdat we het zo ontzettend leuk vinden om ‘onze’ kids weer eens te zien. Het is vaak lastig om dat lijntje geheel door te snijden als je soms lang en intensief voor een dier hebt gezorgd. Dat is zeker het geval bij Ravel die zo ziek bij ons binnenkwam. Nu hij als enigste kat bij een fantastisch baasje woont (‘Ik hoef toch niet op de foto hè?’) gaat het stukken beter met zijn chronische niesziekte. Gister konden we Ravel dus even heerlijk knuffelen op zijn nieuwe adres, dit keer zonder onder het snot te zitten. Ravel rook lekker nu hij bij een heuse trimster komt en zag er tiptop maar vooral zeer tevreden uit. Baasje David trouwens ook. Wat een fijn gezicht, kat en eigenaar die zo blij met elkaar zijn! Geheel gerustgesteld vertrokken we. Dit zit zo goed!!

Update 08-04-2018

 

Wous & Wollewei

Afgelopen dinsdag zijn Wous en Wollewei (de laatste 2 stalkittens) samen naar hun nieuwe huisje vertrokken. Wat ons allemaal verbaasde, was hoe snel ze zich aanpasten aan hun nieuwe situatie. Ze hebben een hele eigen kattenkamer om te wennen en te voorkomen dat ze zich gaan verstoppen voor hun baasjes. Sinds vandaag staat de deur naar de gang open en Wollewei (de bangerik) is al een paar keer om het hoekje wezen kijken.

Bijna dagelijks hebben de baasjes contact met Marya of de vrijwilliger waar ze in huis hebben gezeten. Zo kunnen wij ze goed begeleiden met deze bijzondere katjes. Ze zullen nog hard moeten werken samen met de katjes, maar gelukkig doen de katjes het boven verwachting en zijn er elke dag weer nieuwtjes te vermelden!

Naast spelen, rennen en de gordijnen slopen vinden ze het ook geweldig om voor het grote raam te liggen en naar buiten te kijken.

Veel plezier samen!

Update 01-04-2018


Miloes

Na twee dagen snuffelen was Miloes al helemaal thuis. Zelfs de visite wordt vriendelijk begroet en met de kleinkinderen is ze al de beste maatjes. Miloes eet goed en gaat netjes op de bak. Ze ligt graag met haar pootjes omhoog in de zon. Hartelijke groet, Miloes en Anne.

En zo fijn dat Anne het aandurfde met Miloes! Door de andere katten waar ze bang voor was, was het moeilijk om te weten hoe Miloes zonder katten zou zijn. We dachten wel dat het dan een hele leuke en lieve poes zou zijn, maar dat was niet zeker. Anne heeft Miloes toch de kans gegeven en daar zijn we allemaal heel erg blij mee! Vrijwilligster Tamara is nog langs geweest om te kijken hoe het gaat. Bedankt!

Update 31-03-2018


Puck

Hoi! Het gaat na 2 dagen heel goed met mij. Ik ben blij, er wordt goed voor me gezorgd en ben dol op al die warme geitenvachtjes, ik mag overal in huis m’n gang gaan en slaap nu al op bed en knor wat af! Mijn poezenmama is ook heel blij en we passen erg goed bij elkaar! Ik heb een fijn, warm en rustig huisje gekregen en ben ‘gewoon’ heel gelukkig, dat was ik al bij Marya maar nu heb ik alles lekker voor mezelf. 😻 Liefs Puck en Marieke

Update 28-03-2018


Stacey

Stacey is één van de stalkittens, uit het nest van Stan, Starla en Starlet. Ze is, samen met een ander katje, geadopteerd door één van de vrijwilligers van Stichting Zwerfdier in Alkmaar. Ze doet het erg goed!

Update 20-03-2018


Stalkatten

Ook vandaag hebben we goed nieuws, dit keer over de stalkittens Starla en Starlet die terug op stal zijn geplaatst.

De eerste dagen verbleven ze daar in een bench om weer te wennen. Daarna mochten ze los. Moeder ging ze steeds wegjagen terwijl vader Woest (die naam heeft hij niet voor niets) ze meteen accepteerde. Met Starla ging het goed, maar Starlet (de bangste) werd niet meer gezien. Alhoewel wij ervan uit gingen dat ze te bang is om alleen weg te gaan en terug naar haar zus zal komen, is het toch altijd even spannend. Wat waren we dan allemaal opgelucht toen het telefoontje kwam dat ook Starlet was gezien en zich zelfs liet aanraken!

Na het vangen, castreren/steriliseren en terugzetten is de hele groep nu weer bij elkaar en accepteren ze elkaar. En zoals op de foto te zien is hebben ze het daar helemaal niet slecht. Er is een droge, warme plek, toezicht, eten en vast ook wel muizen.

Stan & Stacey (van hetzelfde nest als Starla en Starlet) zijn ondertussen geadopteerd. Wous en Wollewei (van een jonger nestje) zullen komende week naar één van onze vrijwilligers verhuizen voor verdere socialisatie. Hopelijk kunnen zij daarna ook geplaatst worden.

Update 11-02-2018


Ravel

Hij doet het zo goed in zijn nieuwe huisje! Ook met de nies gaat het al een stuk beter. Hij had even moeite met de kattenbak, maar toen het deurtje eruit was ging ook dit prima. 
Op de foto is hij net gewassen en ligt hij bij zijn nieuwe baasje. Ravel is niet zo van het poetsen en zijn tenen die wit horen te zijn, waren dat bijna nooit. Hij vindt spelen en knuffelen veel belangrijker dan wassen…..

Update 11-02-2018


Stan

Hallo stichtings vrijwilligers,
Woensdag 19 januari heb ik een van jullie “stalkittens” geadopteerd en in huis opgenomen. Ik heb het over Stan, hij is nog niet zijn angst kwijt voor mensen, maar nu, bijna een week in huis, voelt hij zich thuis en veilig. Het hele huis is zijn gebied. Naar buiten gaan mag hij niet van mij, maar Stan heeft daar ook geen enkele behoefte aan. Verder heb ik nog een zwerfkitten in huis, dat is Francientje, nu een half jaar jong. Samen zijn het dikke speelmaatjes. Waar de een is is de ander ook. Ze “praten” ook tegen elkaar. Stan doet veel dingen na die hij van Francientje ziet. Waardoor hij zijn verlegenheid kan overwinnen. Gelukkig is Stan ook en heel nieuwsgierig mannetje, en ik hoop dat hij mettertijd zijn angst voor mensen zal overwinnen. Verder geniet ik heel veel van hem, hij is een lieverd waar geen enkel kwaad in is. Als ze samen door het huis rennen, spelen, stoeien, dan zit ik te kijken, en te genieten. Dit wil ik jullie toch laten weten, en ik dank jullie dat hij zo goed opgevangen en verzorgd is door jullie. Ook Stan is jullie daarvoor heel dankbaar, want nu is hij gelukkig in zijn jonge leventje.

Met vriendelijke groeten van Stan, Francientje en de lakei Tienkie Vollenga

Update 11-02-2018