Adoptie

Hier ziet u voor welke katten we een huisje zoeken. Vaak zijn het wel katten met ‘een rugzakje’. Het kan hier gaan om bepaald gedrag of dat er medisch iets met de kat is. Die informatie vindt u bij de beschrijving van de kat terug.

Adoptieprijzen vanaf augustus 2023

Kittens van 3 maanden:
Gechipt & 1ste vaccinatie gehad (tweede op kosten eigenaar), nog niet gecastreerd (op kosten eigenaar) prijs 95 euro

Kitten van 4 tot 6 maanden:
Gechipt, beide vaccinaties gehad maar nog niet gecastreerd (op kosten van eigenaar) prijs 120 euro

Kitten van 6 tot 12 maanden:
Gechipt, beide vaccinaties gehad en gecastreerd prijs 150 euro

Volwassen kat van 1 tot 12 jaar:
Gechipt, volledig gevaccineerd en gecastreerd prijs 120 euro

Seniorkat van 12 tot ….. jaar:
Gechipt, volledig gevaccineerd en gecastreerd prijs 75 euro

Uitzonderingen:

Soms bieden we katten ter adoptie aan die samen geplaatst moeten worden. Deze setjes krijgen altijd een korting van 20%.

Katten waarvan bekend is dat zij een medische aandoening hebben maar wel plaatsbaar zijn, kunnen in overleg met de nieuwe eigenaar tegen lagere kosten geadopteerd worden. Simpelweg omdat het moeilijker is om een goed huisje voor hen te vinden, de nieuwe eigenaar hogere kosten aan onderhoud heeft (denk aan medicatie, dieetvoer of regelmatig bloed onderzoek) en wij heel blij zijn dat ook deze katten nog een kans krijgen.

Daarentegen komen er bij ons ook raskatten binnen die uiteindelijk voor adoptie in aanmerking komen. De adoptiekosten voor deze katten liggen hoger dan voor de doorsnee ‘huis-tuin-en keukenkat’. Daarmee willen wij voorkomen dat mensen relatief goedkoop bij ons een raskat aanschaffen die vervolgens voor het dubbele of meer, elders weer te koop wordt aangeboden.

Sowieso geldt bij ons de regel dat het nieuwe baasjes niet alleen een kat of Kitten koopt, maar daar gratis een vrijwilliger bij krijgt:

We willen namelijk altijd op de hoogte gehouden worden van het wel en wee van de geadopteerde kat, komen soms op huisbezoek en we zijn ten alle tijden bereikbaar voor hulp en advies bij problemen of noodsituaties.

Iedere kat die bij ons wordt geadopteerd is meerdere malen ontwormd en ontvlooid, nagekeken door een dierenarts en is zindelijk.
Eventuele (medische) problemen worden vooraf altijd duidelijk benoemd en besproken. Het blijven echter levende wezens, en garanties kunnen ook wij niet geven. Daarom hanteren wij de regel dat een geadopteerde kat altijd naar ons terug mag, ongeacht de reden.

Het geluk en welzijn van de te adopteren kat(ten) staat bij ons bovenaan. Geld blijft bijzaak, en we maken zelden of nooit winst op de verkoop van onze dieren. Bijna altijd hebben we hogere kosten gehad om de kat in kwestie beschikbaar te maken voor adoptie.

Om onze katten, die meestal een flink rugzakje hebben (gehad), toch een eerlijke kans op een goed huisje te geven, proberen we de aanschafprijs zo laag mogelijk te houden. Een extra vrijwillige bijdrage blijft daarom altijd bijzonder welkom, zodat we daarmee ook andere kansloze katten weer kunnen helpen!

Bent u benieuwd hoe het met een geplaatste kat gaat? Dat kunt u hier terug vinden.

Op dit moment hebbben wij geen katten die voor adoptie in aanmerking komen.