Onze katten

De Zwerfkatten

Onze stichting verzorgt momenteel circa 100 zwerfkatten in de gemeente Velsen, onder andere in de havens van IJmuiden.
Deze katten worden dagelijks op hun vaste plek gevoerd. Dan wordt er meteen gekeken of alle katten er zijn en of alles goed is. Bij ziekte of verwondingen moeten we actie ondernemen. Ook als er een vreemde kat bij loopt zullen we actie ondernemen. Door de katten dagelijks te voeren voorkomen we dat ze door de hele gemeente gaan zwerven. Ook hebben ze schuilhokken bij de voerplaatsen.

Bijna al onze katten hebben een chip, alleen een enkele oudere zwerfkat niet. Wel hebben al onze katten een oormerk. In de meeste gevallen is het bovenste stukje van het oor af. Zo is het voor iedereen van een afstandje duidelijk dat deze kat door ons wordt verzorgd. Dan hoeven ze niet elke keer gevangen te worden om te controleren of de kat een chip heeft.

Als u merkt dat één van onze katten ziek of gewond is, of overleden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij weten de (medische) geschiedenis van de kat. Ook kunnen wij de katten enigszins benaderen omdat we ze voeren en ze ons kennen.

Sommige havenkatten hebben geen doorsnee oormerk (puntje eraf) maar een bijzondere, zoals Drietje. Bij haar is een soort rondje uit de buitenste rand gehaald. Zodat ze extra herkenbaar is! En weer anderen hebben 2 oormerkjes: van elk oor het puntje af. Deze verschillende oormerken geven we aan katten uit dezelfde groep die heel veel op elkaar lijken. Zodat we van een afstand zien wie nu wie is!