Persbericht

Gepost op door in de categorie Nieuws

PERSBERICHT        PERSBERICHT    

Vrijwilligers bij St. Zwerfkatten havengebied IJmuiden hebben dit jaar flink de handen uit de mouwen gestoken. Niet alleen met de hoognodige renovatie van één van de binnenverblijven in de opvang, maar ook met de zorg voor hulpbehoevende zwervende katten die tussen wal en schip vielen.

Niet eerder in het bijna twintig jarige bestaan van de stichting werden er zóveel ongecastreerde katers gevonden die het dodelijke KattenAidsvirus bij zich droegen. Maar ook een schrikbarend aantal meldingen over zwaar verwaarloosde katten bereikten de dierenvrienden. Met heel veel inzet, en hulp van collega-organisaties, konden de meeste van deze scharminkeltjes gered worden. Enkele waren echter zo ernstig ziek en gewond dat er voor hen maar één verdrietige oplossing overbleef; zij zijn behoed voor verder lijden…

Geest tumoren bek zwerver

Dat maakt het werk zwaar, maar de wetenschap dat de meeste katten inmiddels weer een gouden mandje hebben, maakt een hoop goed! Dit kon alleen door adequaat optreden en direct de meest acute zorg te verlenen. Zo moest bij één van de katten een oor geamputeerd worden om zijn leven te redden. Een paar andere katten waren zo ernstig vermagerd dat zij nauwelijks nog op hun pootjes konden staan en geen normale voeding meer binnen konden houden. Met veel geduld en toewijding zijn ook zij nu aan de beterende hand!

 

Ooramputatie redt leven ernstig verwaarloosde kater

Deze 24 uurs-zorg kost niet alleen heel veel tijd, maar ook heel veel geld. Maandelijks is er alleen al 2000 euro nodig voor de medische kosten en voeding. De vrijwilligersorganisatie die geheel afhankelijk is van giften, is dit jaar door corona verschillende inkomsten misgelopen. Zo kon de jaarlijkse collecte niet doorgaan. Om de dagelijkse zorg voor 125 kansloze katten toch te kunnen continueren houden sponsors een 50% actie; elke donatie die tussen 15 december en 15 januari op de rekening van de stichting wordt bijgeschreven, gaat met 50% verhoogd worden. Dus een gift van 30 euro is ineens 45 euro!

 

Helpt u een pootje mee? Zodat de zwerfkatten in de regio gecastreerd en verzorgd worden?  Maar ook de katten in de opvang, dieren die niemand hebben wil omdat ze onzindelijk, schuw of juist agressief zijn, een fijn en dierwaardig leven hebben. Uw bijdrage kunt u storten op rekening van Stichting Zwerfkatten IJmuiden: NL85INGB0004761772. Maar let op: alleen als vermeld staat dat het om de Kerstactie gaat, wordt uw gift met de helft verhoogd.

 

——————————-  EINDE PERSBERICHT ———————————–

Voor meer info: Marya Dekker, voorzitter St. Zwerfkatten havengebied IJmuiden

Telefoon: 0620504875 op kantoordagen tussen 10 en 16 uur, of 24 / 7 per app

Email:  kattenspoed@yahoo.com    

Foto’s: archief SZHIJ, onderschrift bij foto’s vermeld

 

Geschreven door:

Marya Dekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *