Opus

Ik ben Opus. Ze hebben mij op straat gevonden en na enige tijd vonden ze ook mijn oude baasje. Maar die was zo vaak weg voor zijn werk dat hij het beter vond dat ik een nieuw baasje krijg.
Eén die wel veel tijd en aandacht voor mij heeft, want dat vind ik geweldig! Ik kan niet wachten op een hand die me aait en op de baas die zegt hoe geweldig is toch ben. Want kijk nou goed, ik heb toch een fantastische kop?
Maar natuurlijk is niet alles goud wat blinkt, anders zat ik niet in deze opvang. Want tijdens een controle bleek dat ik drager ben van het Kattenaids virus. Niemand weet wanneer ik dit heb opgelopen. Maar om te voorkomen dat ik ziektekiemen oppik van andere katten, of dat ik hen weer besmet, mag ik nooit meer los buiten lopen. En kan ik ook niet geplaatst worden in een huis met niet-besmette katten. Daarom kan ik ook niet te lang bij deze opvang blijven wonen en zoek ik, net als mijn buurman Sok die ook Kattenaids heeft, een nieuw baasje. Misschien zelfs wel samen met Sok?
 
Mijn nieuwe baasje moet wel goed begrijpen wat Kattenaids is. Of bereid zijn dat te leren. Weten waar je op moet letten qua gezondheid. Zo is het heel belangrijk dat ik goede voeding krijg en regelmatig bij de dierenarts wordt gecontroleerd. Ik kan namelijk best oud worden met deze ziekte, maar alleen als er goed gelet wordt op bepaalde medische punten…
En wat zou ik verder graag willen? Eigenlijk ben ik heel makkelijk; ik ben zindelijk, gechipt en gevaccineerd en ook heel leuk in de omgang. Mijn ziekte is niet gevaarlijk voor mensen, en ik vind eigenlijk alle mensen wel leuk, vooral als ze mij leuk vinden! Kleine kinderen vind ik soms te druk, maar met oudere kinderen kan ik prima overweg. Ik moet dus voortaan als binnenkat leven, maar een afgesloten tuin of balkon zou wel heel fijn zijn….
 
Ook wil de stichting geregeld contact houden. Om te zien of alles goed gaat met me, maar ook om hulp te bieden bij alle praktische zaken waar tegen aan gelopen kan worden. Ook kan ik tijdens vakanties bij de stichting logeren, omdat de meeste pensions mij niet willen opnemen. Daarom is het wel handig als ik binnen de regio kom te wonen.
Zoek jij een wat oudere (6+) gezellige knuffelkat?
Hier ben ik, en mijn naam is Opus!
Bij interesse kunt u contact met ons opnemen.