Hulp gevraagd voor Missy

Gepost op door in de categorie Nieuws

UPDATE: 

Lieve mensen, wat zijn wij onder de indruk van jullie support! Nog geen 24 uur na onze noodoproep voor een groter hok voor onze Missy, is het gewoon al voor elkaar! Dankzij jullie spontane en snelle hulp. We zijn er stil van. Het kippenhok is besteld en dat had zonder jullie niet gekund. Kippenvel!!

Een paar vrijwilligers hebben aangeboden deze week extra te komen om het paleisje voor Missy in elkaar te zetten!

—————————————————————————————-

In onze opvang hebben we soms katten die absoluut niet bij andere katten gehouden kunnen worden. Omdat ze streng dieet volgen (schildklier, blaasgruis etc), of omdat ze gewoon absoluut niet met andere katten overweg kunnen. Gelukkig gebeurd dat laatste niet zo vaak, maar helaas is dat nu wel het geval en hebben we een probleempoes die én een strikt dieet moet volgen én totaal niet bij andere katten kan:

Vorig jaar is Missy bij ons gekomen. Een poesje van 10 jaar die altijd buiten heeft geleefd. Ze kwam hier doodziek binnen en omdat ze 24-uur zorg nodig had, heeft ze de eerste maanden in een bench in de woonkamer gezeten. Meer ruimte had de zieke poes op dat moment ook niet nodig. Na diverse medische onderzoeken kwamen we er achter dat ze een alvleesklierontsteking had. Na zeer intensieve verzorging is Missy daar boven op gekomen maar ze moet haar leven lang Sensitivity-vetvrijvoer krijgen.

Nadat ze was opgeknapt hebben we haar in het rustigste verblijf gezet, met andere oudere katten. Dat ging niet. Missy blaast en slaat naar iedere kat en dat zorgt voor veel stress. Niet in de laatste plaats bij haarzelf en juist stress is mede oorzaak van een alvleesklierontsteking. Noodgedwongen is ze toen verhuisd naar een konijnenhok, met kleine buitenren. De kennels in onze opvang zijn ruim, maar Missy is een echte buitenkat en ze werd gek van het binnenshuis opgesloten zijn. In het konijnenhok buiten ging het stukken beter, maar het was ons duidelijk dat dit slechts een tijdelijke oplossing kon zijn. De ruimte in dit hok is simpelweg niet voldoende.

Ondertussen zijn wij op zoek gegaan naar een nieuw baasje voor Missy. Ergens alleen, en waar ze ook naar buiten kon. We waren dolblij toen we haar vorige week konden plaatsen bij een oudere dame die aan alle voorwaarden voldeed. Wat een buitenkans voor deze moeilijk plaatsbare poes (oud, dieetvoer, niet bij andere katten, niet altijd vriendelijk en moet naar buiten kunnen zonder te kunnen ontsnappen want ze heeft speciaal voer nodig!).

Helaas… na vijf dagen belde de nieuwe eigenaar op; Missy had al die tijd niet gegeten en gedronken, en lag apathisch in een hoekje. Er zat nauwelijks leven meer in. We hebben haar opgehaald, met de angst dat de alvleesklierontsteking door alle stress en het niet eten, weer de kop was opgestoken. Maar waarschijnlijk was er iets anders aan de hand want zodra we binnen kwamen en Missy onze stemmen hoorde stond ze op en kwam dolblij naar ons toe. Missy had gewoon heimwee…

Ze is nu dus weer terug, in haar konijnenhok. Mét nog een plaatsingsprobleem erbij; ze is dus erg eenkennig en opnieuw plaatsen lijkt voorlopig te riskant ivm haar gezondheid. Missy mag hier blijven wonen, permanent. Natuurlijk! 
Maar dat kan niet in het oude konijnenhok waar ze nu in verblijft. Ze heeft meer ruimte nodig, om te bewegen, om in te kunnen leven… 
Een groot kippenhok lijkt ons daarvoor ideaal, met een overdekte ren. Zodat ze wel buiten is, maar zonder in direct contact te komen met de andere katten. Haar eigen huisje waar ze ruimte heeft voor een krabpaaltje en wat spulletjes. En waar ze ook in de winter een warm plekje vind. We hebben een geschikt kippenhok gevonden, maar de prijs is voor ons, zeker op kort termijn, niet haalbaar. En er is haast bij. Niet alleen is haar huidige konijnenhok veel te klein, hij begint ook weg te rotten aan de onderkant. Met de komende herfst en dus regen kan ze niet in een lekkend hok wonen uiteraard.

Dus onze vraag;
Kunnen jullie helpen met de aanschaf van een groter verblijf voor onze Missy? En zelfs na Missy’s dood ooit, zal dit een goede investering zijn want het gebeurt vaker dat we eigenlijk wel een dergelijk extra buitenverblijf kunnen gebruiken bij ‘probleemgevallen’. 
We vragen het liever niet, want we doen al vaak een beroep op onze donateurs, maar dit is zo’n geval waarin we weinig andere opties hebben. Het kippenhok Nynke kost ongeveer 350 euro. Als 100 van onze volgers nu 3,50 overmaken….heeft Missy een prachtig verblijf waar ze alle ruimte heeft! Help je mee?

Een donatie (elk bedrag is welkom) kun je overmaken naar NL85INGB0004761772 tnv St. Zwerfkatten IJmuiden ovv Missy. Namens onze lieve lapjespoes: Bedankt!

Het huidige konijnenhok is een noodoplossing

Terug in de opvang ging ze meteen weer eten

Het nieuwe hok voor Missy is ruim genoeg zodat wij ook bij haar kunnen zitten.

Geschreven door:

Marya Dekker

Een reactie op “Hulp gevraagd voor Missy

  1. Wat een tante die missy, maar ik begrijp het wel. Marya, jij gaat zo geweldig met dir katten om. Natuurlijk had ze heimwee.
    Wat geweldig dat missy nu een mooi hok heeft en liefde van jou en de andere vrijwilligers.
    Ik heb de website een tijd lang niet bekeken, anders had ik ook een bedragje gestort voor het nieuwe hok.
    Veel succes. Jullie zijn kanjers. Aan het eind van het jaar hoop ik weer een donatie te kunnen doen. Groetjes. Trudie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *