Geplaatste katten

Op deze pagina kunt u lezen welke katten er geplaatst zijn. Als we een bericht krijgen hoe het nu met ze gaat, wordt dat hier ook geplaatst.

Lido

Hoi allemaal! Ik vond het leuk om met jullie te delen hoe blij ik met dit mannetje ben en hoe goed het gaat. Terrie (lido) is hier helemaal op zn plekje 

Update 11-12-2018


Vrouwtje Piep

Vrouwtje Piep (vooraan) is kort geleden naar haar nieuwe baasjes verhuisd. Vandaag kregen we dit bericht: “Gaat heel goed hier. Vrouwtje Piep heeft al snel haar draai gevonden. Van de week kwam ze ‘s nachts zelfs boven op bed. Ben zo trots op haar. Nu liggen we gedrieën op de bank” Ook met de 2 katten onderling gaat het goed. Vrouwtje Piep heeft al een kleine wasbeurt gekregen van Binkie.

Update: 1-12-2018


Willow

Op zoek naar een leuke en lieve kat werden wij door ons kennisje Karen getipt over de Stichting Zwerfkatten IJmuiden waarvan zij zelf ook twee katten heeft geadopteerd. Toen wij het filmpje van Willow zagen waren wij gelijk verkocht. Het zag er erg leuk uit en hij leek wel een tweelingbroer van onze kater Streep die bij ons ooit in een ver verleden geboren was. De Stichting is een fantastisch initiatief en bij ons bezoek verliep de kennismaking heel voorspoedig, Carina moest wel even een traantje wegpinken toen ze hem zag.
Gelukkig werden wij uitverkoren om Willow op 7 november op te mogen halen en hij is nu dus al een paar weken bij ons. Het gaat fantastisch met hem, hij heeft het hele huis ondertussen verkend en voelt zich helemaal thuis. Sinds een paar dagen gaat hij ook naar buiten en hij heeft zijn territorium al aardig onder controle. Hij houd van zijn rust op zijn tijd, eet graag en vind het allemaal lekker. Wij hopen dat Willow nog lang van ons en wij van hem mogen genieten.

Update: 1-12-2018

 


Mefisto

Kennen jullie Mefisto nog? De kitten die samen met zijn moeder, broer en 2 zussen afgelopen zomer bij ons kwam? Alle kittens hadden last van niesziekte en bij Mefisto was dit hardnekkig. Na een krabbel van een andere kat was zijn oog zo beschadigd dat het het beste was deze eruit te halen. De tijd na de operatie was hij bij Marya in huis en Mefisto veranderde heel snel in een gezellige kat die graag bij je kwam!

Nu heeft hij een eigen huisje en een nieuwe naam: Wout. We kregen deze foto van zijn nieuwe baasjes, wat een knapperd! Voor ons blijft hij onze stoere piraat met hanekam.

Update 16-11-2018


Ravel

Soms gaan we bij geplaatste katten op huisbezoek. Omdat we nieuwsgierig zijn hoe ze zich in hun nieuwe omgeving gedragen, om nog wat advies te geven of gewoon zomaar, omdat we het zo ontzettend leuk vinden om ‘onze’ kids weer eens te zien. Het is vaak lastig om dat lijntje geheel door te snijden als je soms lang en intensief voor een dier hebt gezorgd. Dat is zeker het geval bij Ravel die zo ziek bij ons binnenkwam. Nu hij als enigste kat bij een fantastisch baasje woont (‘Ik hoef toch niet op de foto hè?’) gaat het stukken beter met zijn chronische niesziekte. Gister konden we Ravel dus even heerlijk knuffelen op zijn nieuwe adres, dit keer zonder onder het snot te zitten. Ravel rook lekker nu hij bij een heuse trimster komt en zag er tiptop maar vooral zeer tevreden uit. Baasje David trouwens ook. Wat een fijn gezicht, kat en eigenaar die zo blij met elkaar zijn! Geheel gerustgesteld vertrokken we. Dit zit zo goed!!

Update 08-04-2018


Wous & Wollewei

Afgelopen dinsdag zijn Wous en Wollewei (de laatste 2 stalkittens) samen naar hun nieuwe huisje vertrokken. Wat ons allemaal verbaasde, was hoe snel ze zich aanpasten aan hun nieuwe situatie. Ze hebben een hele eigen kattenkamer om te wennen en te voorkomen dat ze zich gaan verstoppen voor hun baasjes. Sinds vandaag staat de deur naar de gang open en Wollewei (de bangerik) is al een paar keer om het hoekje wezen kijken.

Bijna dagelijks hebben de baasjes contact met Marya of de vrijwilliger waar ze in huis hebben gezeten. Zo kunnen wij ze goed begeleiden met deze bijzondere katjes. Ze zullen nog hard moeten werken samen met de katjes, maar gelukkig doen de katjes het boven verwachting en zijn er elke dag weer nieuwtjes te vermelden!

Naast spelen, rennen en de gordijnen slopen vinden ze het ook geweldig om voor het grote raam te liggen en naar buiten te kijken.

Veel plezier samen!

Update 01-04-2018


Miloes

Na twee dagen snuffelen was Miloes al helemaal thuis. Zelfs de visite wordt vriendelijk begroet en met de kleinkinderen is ze al de beste maatjes. Miloes eet goed en gaat netjes op de bak. Ze ligt graag met haar pootjes omhoog in de zon. Hartelijke groet, Miloes en Anne.

En zo fijn dat Anne het aandurfde met Miloes! Door de andere katten waar ze bang voor was, was het moeilijk om te weten hoe Miloes zonder katten zou zijn. We dachten wel dat het dan een hele leuke en lieve poes zou zijn, maar dat was niet zeker. Anne heeft Miloes toch de kans gegeven en daar zijn we allemaal heel erg blij mee! Vrijwilligster Tamara is nog langs geweest om te kijken hoe het gaat. Bedankt!

Update 31-03-2018


Puck

Hoi! Het gaat na 2 dagen heel goed met mij. Ik ben blij, er wordt goed voor me gezorgd en ben dol op al die warme geitenvachtjes, ik mag overal in huis m’n gang gaan en slaap nu al op bed en knor wat af! Mijn poezenmama is ook heel blij en we passen erg goed bij elkaar! Ik heb een fijn, warm en rustig huisje gekregen en ben ‘gewoon’ heel gelukkig, dat was ik al bij Marya maar nu heb ik alles lekker voor mezelf. 😻 Liefs Puck en Marieke

Update 28-03-2018


Stacey

Stacey is één van de stalkittens, uit het nest van Stan, Starla en Starlet. Ze is, samen met een ander katje, geadopteerd door één van de vrijwilligers van Stichting Zwerfdier in Alkmaar. Ze doet het erg goed!

Update 20-03-2018


Stalkatten

Ook vandaag hebben we goed nieuws, dit keer over de stalkittens Starla en Starlet die terug op stal zijn geplaatst.

De eerste dagen verbleven ze daar in een bench om weer te wennen. Daarna mochten ze los. Moeder ging ze steeds wegjagen terwijl vader Woest (die naam heeft hij niet voor niets) ze meteen accepteerde. Met Starla ging het goed, maar Starlet (de bangste) werd niet meer gezien. Alhoewel wij ervan uit gingen dat ze te bang is om alleen weg te gaan en terug naar haar zus zal komen, is het toch altijd even spannend. Wat waren we dan allemaal opgelucht toen het telefoontje kwam dat ook Starlet was gezien en zich zelfs liet aanraken!

Na het vangen, castreren/steriliseren en terugzetten is de hele groep nu weer bij elkaar en accepteren ze elkaar. En zoals op de foto te zien is hebben ze het daar helemaal niet slecht. Er is een droge, warme plek, toezicht, eten en vast ook wel muizen.

Stan & Stacey (van hetzelfde nest als Starla en Starlet) zijn ondertussen geadopteerd. Wous en Wollewei (van een jonger nestje) zullen komende week naar één van onze vrijwilligers verhuizen voor verdere socialisatie. Hopelijk kunnen zij daarna ook geplaatst worden.

Update 11-02-2018


Ravel

Hij doet het zo goed in zijn nieuwe huisje! Ook met de nies gaat het al een stuk beter. Hij had even moeite met de kattenbak, maar toen het deurtje eruit was ging ook dit prima. 
Op de foto is hij net gewassen en ligt hij bij zijn nieuwe baasje. Ravel is niet zo van het poetsen en zijn tenen die wit horen te zijn, waren dat bijna nooit. Hij vindt spelen en knuffelen veel belangrijker dan wassen…..

Update 11-02-2018


Stan

Hallo stichtings vrijwilligers,
Woensdag 19 januari heb ik een van jullie “stalkittens” geadopteerd en in huis opgenomen. Ik heb het over Stan, hij is nog niet zijn angst kwijt voor mensen, maar nu, bijna een week in huis, voelt hij zich thuis en veilig. Het hele huis is zijn gebied. Naar buiten gaan mag hij niet van mij, maar Stan heeft daar ook geen enkele behoefte aan. Verder heb ik nog een zwerfkitten in huis, dat is Francientje, nu een half jaar jong. Samen zijn het dikke speelmaatjes. Waar de een is is de ander ook. Ze “praten” ook tegen elkaar. Stan doet veel dingen na die hij van Francientje ziet. Waardoor hij zijn verlegenheid kan overwinnen. Gelukkig is Stan ook en heel nieuwsgierig mannetje, en ik hoop dat hij mettertijd zijn angst voor mensen zal overwinnen. Verder geniet ik heel veel van hem, hij is een lieverd waar geen enkel kwaad in is. Als ze samen door het huis rennen, spelen, stoeien, dan zit ik te kijken, en te genieten. Dit wil ik jullie toch laten weten, en ik dank jullie dat hij zo goed opgevangen en verzorgd is door jullie. Ook Stan is jullie daarvoor heel dankbaar, want nu is hij gelukkig in zijn jonge leventje.

Met vriendelijke groeten van Stan, Francientje en de lakei Tienkie Vollenga

Update 11-02-2018